Північна Корея запустила балістичні ракети у бік Японського моря

Читать на русском
6 жовтня Північна Корея знову випустила балістичні ракети у бік Японського моря. Це сталося після обговорення США та Радбезу ООН попереднього запуску.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

У четвер, 6 жовтня, Північна Корея знову випустила балістичні ракети у бік Японського моря. В Японії пролунав сигнал повітряної тривоги.

Про це повідомляє Офіс прем’єр-міністра Японії у Twitter.

«Надзвичайне сповіщення. Північна Корея випустила, ймовірно, балістичну ракету. Стежте за оновленнями», – зазначили у повідомленні.

За даними Reuters, КНДР випустила 2 балістичні ракети малої дальності у напрямку свого східного узбережжя у напрямку Японії. Це сталося після спільних ракетних навчань Південної Кореї та США та повернення американського авіаносця у регіон.

У МЗС України висловилися щодо запуску КНДР балістичної ракети над ЯпонієюМЗС України засуджує запуск КНДР балістичної ракети над Японією та закликає посилити санкційний тиск на Пхеньян.

«Це вже шостий випадок за короткий період (12 днів – ред.), якщо врахувати лише ті, що були з кінця вересня. Це категорично не можна терпіти», – прокоментував інцидент прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда. Водночас відомо, що з початку 2022 року Північна Корея провела 24 ракетне випробування.

Ракети у бік Японії запустили приблизно через годину після засудження Північною Кореєю США за розмови з Радбезом ООН про «справедливі заходи протидії Корейської народної армії на спільні південнокорейські та американські навчання».

Нагадаємо, що 4 жовтня Північна Корея також випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У середу, 5 жовтня, відбулося засідання Ради Безпеки ООН щодо дій КНДР, яке скликали США. Китай та росія виступали проти публічного обговорення на засіданні Радбезу ООН запуску ракети Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: