США скликають засідання Радбезу ООН через дії Північної Кореї

Читать на русском
Рада Безпеки ООН протягом багатьох років забороняла Північній Кореї проводити ядерні випробування та запуски балістичних ракет.
Укрінформ

Сполучені Штати просять Раду Безпеки ООН провести відкрите засідання у середу, 5 жовтня, стосовно Північної Кореї, заявив представник США після того, як Пхеньян запустив балістичну ракету над Японією.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Згідно зі словами дипломатів, якісь значні дії з боку Радбезу малоймовірні.

Зазначається, що Рада Безпеки ООН протягом багатьох років забороняла Північній Кореї проводити ядерні випробування та запуски балістичних ракет, які з роками посилили санкції щодо Пхеньяну, щоб спробувати перекрити фінансування цих програм.

У МЗС України висловилися щодо запуску КНДР балістичної ракети над ЯпонієюМЗС України засуджує запуск КНДР балістичної ракети над Японією та закликає посилити санкційний тиск на Пхеньян.

При цьому, в останні роки Китай і росія, які мають право вето, пропонували послабити санкції ООН щодо Північної Кореї в гуманітарних цілях і спонукати Пхеньян повернутися до міжнародних переговорів, спрямованих на те, щоб переконати лідера Кім Чен Ина відмовитися від ядерної зброї.

Нагадаємо, що Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя 4 жовтня. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У вересні КНДР ухвалила нову ядерну доктрину – закріплено право завдавати попереджувального ядерного удару.

Також нагадаємо, що у вівторок, 4 жовтня, КНДР визнала псевдореферендуми та підтримала анексію чотирьох областей України.

Раніше США ініціюювали резолюцію Радбезу ООН, щоб засудити псевдореферендуми в Україні, але вона була заблокована в російською стороною.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: