Запуски ракет КНДР: CША перемістили до берегів Кореї авіаносну ударну групу

Читать на русском
Цей крок має демонструвати рішучість Південної Кореї та США реагувати на будь-які провокації чи погрози Пхеньяна.
cnn.com

Після останніх запусків балістичних ракет Північною Кореєю, Сполучені Штати спрямували у води поблизу Корейського півострова авіаносну ударну групу.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Південна Корея провела засідання Ради нацбезпеки у зв’язку з тим, що КНДР запустила чергові дві балістичні ракети малої дальності - що є вже шостим випробуванням за останні 12 днів.

У МЗС України висловилися щодо запуску КНДР балістичної ракети над ЯпонієюМЗС України засуджує запуск КНДР балістичної ракети над Японією та закликає посилити санкційний тиск на Пхеньян.

У комюніке адміністрації президента наголосили, що на провокації буде рішуча відповідь - як демонструє переміщення у Японське море авіаносця США USS Ronald Reagan та його ударної групи.

При цьому, південнокорейський об’єднаний комітет начальників штабів ще у середу, 5 жовтня, повідомив, що американська авіаносна ударна група переміститься у Японське море і цей крок має демонструвати рішучість Південної Кореї та США реагувати на будь-які провокації чи погрози Пхеньяна.

Як повідомляється, минулого місяця ця ударна група була задіяна у спільних американсько-корейсько-японських навчаннях у міжнародних водах, на яких відпрацьовували протидію субмаринам.

Нагадаємо, що 4 жовтня Північна Корея випустила неідентифіковану балістичну ракету біля свого східного узбережжя. Вона пролетіла над Японією, влада країни скликала термінове засідання Ради національної безпеки.

У середу, 5 жовтня, відбулося засідання Ради Безпеки ООН щодо дій КНДР, яке скликали США. Китай та росія виступали проти публічного обговорення на засіданні Радбезу ООН запуску ракети Північною Кореєю.

У четвер, 6 жовтня, Північна Корея знову випустила балістичні ракети у бік Японського моря. В Японії пролунав сигнал повітряної тривоги. Ракети у бік Японії запустили приблизно через годину після засудження Північною Кореєю США за розмови з Радбезом ООН про «справедливі заходи протидії Корейської народної армії на спільні південнокорейські та американські навчання».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: