Стало відомо, чи планують США розміщати ядерну зброю у Польщі

Читать на русском
У Держдепі заявили, що США не розміщуватиме ядерну зброю у Польщі. Однак потенційно країна моєе взяти участь у Програмі спільного використання ядерної енергії.
Ілюстративне фотоФото з відкритих джерел

Сполучені Штати Америки наразі не ведуть переговори з Польщею щодо розміщення ядерної зброї на її території.

Про це під час брифінгу заявив заступник речника Держдепу США Ведант Вател.

Він прокоментував заяву президента Анджея Дуди стосовно участі у програмі Nuclear Sharing. За словами Ватела, у Госдепі не отримували інформацію про порушення Польщею цього пункту.

«Ядерний клуб»: скільки боєголовок є в наявності у країн світу та скільки з них розгорнутіПорівняння ядерних потенціалів країн світу – на інфографіці. Найбільшим ядерним арсеналом володіють росія та США.

Водночас посадовець наголосив, що Польща є важливим союзником США у межах НАТО. Однак потенційно держави-члени альянсу можуть взяти участь у Програмі спільного використання ядерної енергії.

«США наразі не мають планів розгортати ядерну зброю на територіях країн-членів, які приєдналися до НАТО після 1997 року», – додав він.

Нагадаємо, в ISW розповіли, за яких умов путін може застосувати ядерну зброю.

Президент Володимир Зеленський заявив, що у разі застосування ядерної зброї лідером країни-агресора володимиром путіним, йому не вдасться зберегти своє життя. Світ диктаторові цього не пробачить.

Офіційний представник Пентагону Пет Райдер заявив, що російський президент володимир путін, ймовірно, ще не прийняв рішення про застосування ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: