Після відтермінування платежів за газ для Угорщини, до росії звернулася Туреччина – ЗМІ

Читать на русском
Турецький державний імпортер енергоносіїв Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS прагне відкласти частину платежів до 2024 року.
Ілюстративне фотоturkstream.info

Низка турецьких чиновників звернулися до росії з проханням відстрочити платежі за газ на тлі підвищення цін на енергоносії.

Про це повідомляє Bloomberg.

Згідно з даними видання, турецький державний імпортер енергоносіїв Boru Hatlari ile Petrol Tasima AS прагне відкласти частину платежів до 2024 року. При цьому, відповідної угоди між країнами поки що не досягнуто.

Арестович про зближення росії та Туреччини: Ердоган ходить по лезу бритвиНАТО не сидітиме і склавши руки дивитиметься, як Ердоган підриває західні зусилля зі створення єдності у протидії російській агресії в Україні

У Bloomberg зазначають, що сильна залежність Туреччини від імпорту енергоносіїв створює тиск на її валюту та бюджет.

Напередодні стало відомо, що російський «Газпром» дозволить Угорщині відтермінувати платежі за природний газ, якщо їй це буде необхідно, оскільки різке зростання імпорту загрожує підірвати і без того напружений бюджет країни Євросоюзу.

Міністерство економічного розвитку Угорщини у понеділок, 3 жовтня, заявило, що відповідна угода укладена між «Газпромом» і угорською державною енергетичною компанією MVM Zrt.

Нагадаємо, що у ЄС хочуть відтермінувати обмеження цін на російську нафту.

При цьому, напередодні у Євросюзі запрацював газопровід, який має знизити енергозалежність від росії.

Раніше ЗМІ повідомляли, що країни Заходу стурбовані співпрацею Туреччини з росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: