На Заході стурбовані співпрацею Туреччини з росією – Financial Times

Читать на русском
Нещодавня зустріч президента країни-агресора та Реджепа Таїпа Ердогана викликала невдоволення у Брюсселі. Там вважають, що Туреччина може перетворюється на платформу для торгівлі з росією.
фото: Еспресо

Західні країни стурбовані посиленням співпраці між Туреччиною та росією. Анкарі можуть загрожувати санкції.

Про це повідомляє видання Financial Times.

Як зазначає ЗМІ, Євросоюз «дедалі пильніше» стежить за контактами двох президентів. Нещодавня зустріч президента країни-агресора та Реджепа Таїпа Ердогана викликала невдоволення у Брюсселі. Там вважають, що Туреччина може перетворюється на платформу для торгівлі з росією.

У кремлі прокоментували інтерес росії до виробництва «Байрактарів»У кремлі заявили, що путін та Ердоган на зустрічі 5 серпня обговорять військово-технічну співпрацю.

При цьому, один із європейських чиновників підтвердив у коментарі ЗМІ, що Анкару намагаються попередити про «побоювання».

Водночас, інший співрозмовник видання припустив, що західні компанії можуть закликати або припинити співпрацю з Туреччиною, або скоротити зв'язки з нею. Інші джерела видання вказують, що у Брюсселі поки не ведуть офіційних розмов про наслідки для Анкари.

Нагадаємо, 5 серпня у Сочі завершилися переговори президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та лідера країни-агресора володимира путіна, які тривали більш ніж чотири години. Туреччина погодилась частково платити за російський газ у рублях.

Ердоган вчергове заявив, що війну в Україні можна завершити за столом переговорів. Він запропонував путіну організувати зустріч з Зеленським.

Також нагадаємо, що п’ять турецьких банків долучаться до платіжної системи росії.

Раніше ми повідомляли, що путін попросив Ердогана відкрити виробництво «Байрактарів» у рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: