П’ять турецьких банків долучаться до платіжної системи росії – Ердоган

Читать на русском
Відповідні домовленості турецький президент Ердоган назвав полегшенням як для російських туристів, так і для його країни.
фото: Еспресо

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган після повернення з Сочі заявив, що п’ять турецьких банків запроваджують російську платіжну систему «Мір».

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Як повідомляється, керівники центробанків двох країн також зустрілися під час перемовин президентів Туреччини та росії у 'ятницю, 5 серпня. Ердоган заявив, що такі зміни є полегшенням як для російських туристів, так і для Туреччини.

При цьому, Ердоган та путін домовились про часткову оплату постачання природного газу в рублях. Незважаючи, на засудження Туреччиною повномасштабної війни росії проти України, Анкара не приєдналась до санкцій США та ЄС проти країни-агресора.

Нагадаємо, що 5 серпня у Сочі завершилися переговори між президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом та лідером країни-агресора володимиром путіним, які тривали більш ніж чотири години. Туреччина погодилась частково платити за російський газ у рублях.

Також нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган вчергове заявив, що війну в Україні можна завершити за столом переговорів. Він запропонував путіну організувати зустріч з Зеленським.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: