Російський «Газпром» призупинив постачання газу до Італії

Читать на русском
У суботу, 1 жовтня, Газпром призупинив постачання природного газу до Італії. Це призвело до посилення енергетичної кризи в Європі.
IGOR KUBEDINOV/TASS

У суботу, 1 жовтня, «Газпром» призупинив постачання природного газу до Італії. Це призвело до посилення енергетичної кризи в Європі.

Про це повідомляє Bloomberg.

Російський «Газпром» повідомив найбільшій нафтовій компанії Італії Eni SpA, що не може підтвердити запитувані обсяги газу на сьогодні, заявивши, що постачання газу через Австрію неможливі. Тому постачання російського газу для Eni через точку входу в Тарвізіо будуть нульовими.

Як змінюється вартість газу в ЄвропіЯк за останні три роки змінювалася біржова ціна на газ у Європі – на інфографіці. Наразі вартість знову зростає на тлі новин про пошкодження Північного потоку.

Водночас Австрія, ймовірно, отримує газ від «Газпрому». Речник італійської нафтової компанії зазначив, що наразі перевіряють чи можливо відновити потоки до країни.

«Європейські країни поспішають знайти альтернативи російському газу та захиститися від перебоїв у постачанні, оскільки президент рф продовжує перекривати енергоносії на континенті, щоб чинити тиск на Європейський Союз через кілька раундів санкцій у відповідь на вторгнення в Україну», – додають у повідомленні.

Нагадаємо, незважаючи на російський газовий шантаж, Євросоюз заповнив свої газові сховища на два місяці раніше за дедлайн. Проте експерти прогнозують, що дефіцит газу в Європі може зберегтися мінімум до 2025 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: