Арестович про зближення росії та Туреччини: Ердоган ходить по лезу бритви

Читать на русском
НАТО не сидітиме і склавши руки дивитиметься, як Ердоган підриває західні зусилля зі створення єдності у протидії російській агресії в Україні
Ілюстративне фотоshutterstock.com

Тісна співпраця з росією може дуже погано закінчитися для Туреччини. Західні країни не будуть сидіти та спостерігати за цим склавши руки, а почнуть проти Туреччини активні дії.

Про це розповів радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович в ефірі у російського правозахисника Марка Фейгіна.

Арестович зазначив, що на Заході зростає потужне невдоволення поточною турецькою політикою. Туреччина намагається всидіти на двох стільцях відразу.

У кремлі прокоментували інтерес росії до виробництва «Байрактарів»У кремлі заявили, що путін та Ердоган на зустрічі 5 серпня обговорять військово-технічну співпрацю.

«Головне звинувачення полягає в тому, що Туреччина руйнує єдність НАТО своїми особливими відносинами з російською федерацією, яка названа стратегічним противником Альянсу. І член НАТО руйнує його консенсус щодо держави, яка є стратегічним противником. Це вкрай нелояльна поведінка» - сказав він.

Арестович додав, що вже зараз Ердоган йде по лезу бритви, оскільки НАТО вкрай незадоволене його діями. Багато країн-членів військового блоку вже говорять про необхідність вжити заходів проти Туреччини, якщо Альянс не хоче розгубити залишки свого авторитету.

«Тут питання в тому, чи може НАТО залишити це без відповіді. Можливо якісь кулуарні речі відбудуться. Але вони не можуть залишити це без відповіді, якщо вони хоч скільки-небудь дорожать єдністю НАТО і його авторитетом» - резюмував радник.

Нагадаємо, 5 серпня в Сочі завершилися переговори президентів Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана і країни-агресора володимира путіна, які тривали понад чотири години. Туреччина погодилася частково платити за російський газ рублями. Крім цього, відразу п'ять турецьких банків підключають російську платіжну систему «Мир».

Західні країни стурбовані посиленням співпраці між Туреччиною та росією. Анкарі можуть загрожувати санкції за її непродумані дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: