У ЄС хочуть відтермінувати обмеження цін на російську нафту – Bloomberg

Читать на русском
У Євросоюзі планують відтермінувати обмеження цін на російську нафту на тлі суперечок серед країн-учасниць ЄС. Поки що деякі держави проти.

У Євросоюзі планують відстрочити обмеження цін на російську нафту на тлі суперечок серед країн-учасниць ЄС. Поки що деякі держави проти.

Про це повідомляє Bloomberg.

Введення ліміту цін на нафту: в ОПУ розповіли, скільки втратить росіяНапередодні, 2 вересня, міністри фінансів країн G7 погодили граничну ціну на російську нафту.

Як відомо, всі 27 держав мають одноголосно домовитися про санкції у цій галузі.

«Кіпр та Угорщина не погодилися з пропозицією запровадити обмеження на російську нафту. Санкції в ЄС вимагають одностайності, яка дає кожній країні ефективне право вето», – йдеться у повідомленні.

Видання уточнює, що Угорщина, Словаччина і Чехія, які отримують російську нафту трубопроводом, хочуть гарантії, що їх постачання залишаться недоторканими після введення ліміту цін на енергоресурси з росії.

Також проти запровадження обмежень можуть виступити Греція та Мальта. Тому що ці країни транспортують російську нафту.

У Bloomberg зазначають, що Єврокомісія зустрілася у вихідні з країнами ЄС, щоб спробувати знайти компроміс щодо пакету обмежувальних заходів проти росії у відповідь на агресію кремля.

Перед неформальною зустріччю міністрів Євросоюзу в Празі 6 жовтня країни-члени повинні досягти попередніх домовленостей щодо нового пакету санкцій проти росії.

За інформацією джерел видання, ЄС ще має розробити багато деталей, зокрема, за якою ціною на російську нафту союзники встановлять кордон.

Нагадаємо, 2 вересня міністри фінансів країн «Великої сімки» погодили граничну ціну на російську нафту.

У той же день голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн заявила, що настав час встановити ліміт цін на російський трубопровідний газ, що надходить до Європи.

Президент росії володимир путін прокоментував плани обмежити ціни на російські енергоресурси.

За даними ЗМІ, у восьмому пакеті санкцій ЄС проти рф не буде обмеження цін на нафту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: