«Газпром» дозволив Угорщині відтермінувати оплату за російський газ – Bloomberg

Читать на русском
Угода передбачає трирічне відтермінування по рахунках за газ, які мають бути сплачені протягом наступних шести місяців.
Ілюстративне фотоuifuture.org

Російський «Газпром» дозволить Угорщині відтермінувати платежі за природний газ, якщо їй це буде необхідно, оскільки різке зростання імпорту загрожує підірвати і без того напружений бюджет країни Євросоюзу.

Про це повідомляє Bloomberg.

Як зазначається, міністерство економічного розвитку Угорщини у понеділок, 3 жовтня, заявило, що відповідна угода укладена між «Газпромом» і угорською державною енергетичною компанією MVM Zrt.

Угорщина не планує запроваджувати візові обмеження для росіян та проти енергетичних санкцій – СіяртоУгорщина проти енергетичних санкцій стосовно росії. Крім того, країна не має наміру припиняти видачу віз росіянам.

Угода передбачає трирічне відтермінування по рахунках за газ, які мають бути сплачені протягом наступних шести місяців.

«Стрімке зростання платежів за електроенергію посилює занепокоєння щодо стану економіки Угорщини. Мільярди євро фінансування ЄС заблоковані через занепокоєння щодо корупції, міжнародні резерви нижчі за рівень, необхідний для покриття принаймні трьох місяців імпорту, а форинт торгується на рекордно низькому рівні», - йдеться у повідомленні видання.

Водночас, при ціні 300 євро (292 долари) за МВт-год загальна сума платежів, які можуть бути відстрочені, становитиме від 3,5 до 4,5 мільярдів євро, повідомило міністерство.

«Завдяки цій угоді форинт отримує захисну парасольку. Це може допомогти стабілізувати форинт, оскільки платежі настануть через три роки», - заявив міністр економічного розвитку Угорщини Мартон Надь.

Нагадаємо, що у ЄС хочуть відтермінувати обмеження цін на російську нафту.

Раніше ми повідомляли, що у Європарламенті більше не вважають Угорщину демократією.

При цьому, напередодні у Євросюзі запрацював газопровід, який має знизити енергозалежність від росії.

Також раніше стало відомо, що «Росатом» побудує два атомні реактори в Угорщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: