Лукашенко доручив перейти до оборони за нормами воєнного часу

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив про нібито «загрозу» з боку України та доручив розпочати «підготовку до оборони за нормами воєнного часу».

Олександр Лукашенко заявив про нібито «загрозу» з боку України та доручив розпочати «підготовку до оборони за нормами воєнного часу».

Про це повідомляє видання Белта.

«В Україні вже створюються якісь полки чи батальйони для повалення не лише влади. Але для того, щоб перевернути, відірвати Білорусь та приєднати до блоку НАТО. Знову хочуть нову Україну тут у Білорусі створити. Це неприпустимо», - каже Лукашенко.

Диктатор стверджує, що військова ситуація зараз «вкрай серйозна та небезпечна» і доручив держсекретарю Ради безпеки Білорусі Олександру Вольфовичу «не спрощуватися у сфері військової підготовки».

«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в УкраїнуОлександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

«Ситуація дуже серйозна. Я навіть сказав би небезпечна. І нам у жодному разі не можна спрощуватися. Не треба нічого боятися. Треба нам підняти по тривозі якусь військову частину за нормами воєнного часу, отже, треба. Треба відмобілізувати її, щоб ми бачили, чи живі люди, які приписані до цієї частини, отже, треба її відмобілізувати. Треба територіальну оборону підняти, отже, треба. Треба народне ополчення – перевірити там на місці, що це за бійки у нас будуть, і яка у них зброя, отже, треба. Особливо останнє. Тому що народне ополчення у нас на стадії формування. Тому ці речі ми не маємо забувати, і це у вас все має бути під контролем», - заявив Лукашенко.

Раніше самопроголошений лідер Білорусі заявив, що в Україні «найближчим часом буде розв'язка».

Також стало відомо, що Лукашенко має намір позбавляти громадянства білорусів, які залишили країну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: