«Завжди захоплювався Україною»: Лукашенко пояснив, навіщо вітав українців із Днем Незалежності

Читать на русском
Лукашенко, який допомагає росії у війні проти України, сказав, що українці хороші та добрі люди, сусіди Білорусі, тому він вважав за потрібне привітати їх із Днем Незалежності.

Олександр Лукашенко заявив, що українці – не «нацики», а добрі люди, сусіди Білорусі, тому він «вважав за необхідне» привітати з Днем Незалежності.

«Особисто у мене склалося дуже хороше та добре ставлення до українців. Чи то західні (западенці, як їх називають). Нічого у них поганого немає. Ніякі вони не «нацики». «Нацики» – це ті, хто зверху, починаючи від тих, хто курить, нюхає, п'є і потім в'якає з екранів телевізорів. А люди добрі. Це наші люди. Тому я вважав за необхідне, як завжди, привітати український народ», – цитує диктатора Белта.

Лукашенко заявив, що Україна «готувала напад на Білорусь»Олександр Лукашенко заявив, що Україна готувала напад на Білорусь. Він пообіцяв Путіну показати карту, яка нібито підтверджує ці плани.

За словами Лукашенка, на його ставлення до України вплинули також «особисті почуття та державний погляд».

«Це наші сусіди. Їх не вибирають, я часто казав. Це від Господа Бога. А якщо подаровані нам Господом Богом, ми повинні ставитися до них відповідно. Третє – це наші люди, це слов'яни. Ми всі від одного кореня. Я взагалі завжди захоплювався Україною», – додав він.

Нагадаємо, що незважаючи на такі «теплі почуття» до українців, Олександр Лукашенко з першого дня повномасштабного вторгнення росії виступає співагресором путіна.

На цьому наголосили і в Офісі президента, коментуючи привітання білоруського диктатора. Як сказав Михайло Подоляк, Лукашенко чомусь вважає, що світ не фіксує його прямої співучасті у злочинах росії проти України. Після перемоги Україна обговорить із білоруською владою всі відтінки «мирного неба».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: