«Заради чого?»: Лукашенко заявив, що не має бажання відправляти білорусів воювати в Україну

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь не планує нападу на Україну і бомбардувати не збирається.

Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь «не планує» нападати на Україну і в нього «немає бажання» відправляти співвітчизників воювати.

Про це повідомляє Белта.

Лукашенко заявив, що Захід розробляє «плани нападу на росію через Україну та Білорусь»Олександр Лукашенко заявив, що Захід нібито готує плани нападу на росію через Україну та Білорусь. І Лукашенко обговорював це у розмові з путіним.

«Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад, ось Україну бомбитимемо з території Білорусі і так далі. Немає в мене жодного бажання, щоб ваші та мої діти воювали. Заради чого? Нам треба втихомиритися. Ніяка Україна не воює сьогодні. Сьогодні з росією воює весь блок НАТО та Америка насамперед», – заявив Лукашенко.

Він вважає, що Європа вже давно «припинила б цю війну, якби США не продовжували за допомогою Польщі підганяти бойові дії».

Незважаючи на заяви Лукашенка про нібито непричетність до війни в Україні, він із перших днів повномасштабного вторгнення виступає співучасником путіна. Зокрема, з території Білорусі по Україні запускають ракети.

За інформацією ЗМІ, й зараз окупанти готують масований ракетний обстріл України з території Білорусі. На військовий аеродром «Зябрівка» вони звезли 14 ЗРК С-400, щонайменше 60 ракет до них та інше озброєння.

Крім того, за даними ЗСУ, воювати проти України погодилися до 13 тисяч колишніх та чинних військових із Білорусі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко говорив, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз» і назвав умови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: