Кремль не зможе створити мобілізаційний резерв через системні проблеми – ISW

Читать на русском
Росія не зможе створити мобілізаційний резерв навіть низької якості, якщо швидко не вирішить системних проблем.

Росія не зможе створити мобілізаційний резерв навіть низької якості, якщо швидко не вирішить фундаментальні та системні проблеми.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Путін може призвати скільки завгодно резервістів, але у рф немає можливості забезпечити їх озброєнням – CNNНа збір, навчання та розгортання російських резервістів піде щонайменше три місяці. Експерти вважають, що їхній приток не вплине на поле бою до весни 2023 року, але навіть тоді вони будуть погано навчені та екіпіровані.

Аналітики наголошують, що російські зусилля щодо часткової мобілізації в перші дні страждають від серйозних та системних проблем, що викликають народне невдоволення.

Протести, напади на призовні пункти та акти вандалізму відбулися по всій росії в перші 48 годин після оголошення часткової мобілізації.

«Російські провоєнні блогери та користувачі соціальних мереж висловлюють стурбованість з приводу незаконної практики мобілізації і демонструють багато серйозних проблем мобілізації в росії і на другий день», - сказано у звіті.

Також в ISW зазначили, що непорівнювані процеси мобілізації в різних регіонах можуть посилити соціальну напруженість у росії, що вже виникла через передбачувану нерівність у створенні добровольчих батальйонів.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

Практично у всіх містах росії після оголошення мобілізації люди вийшли на акції протесту.

Президент України Володимир Зеленський закликав росіян виходити на протести, а мобілізованих - здаватися в полон ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: