У росії почалася мобілізація: як соцмережі реагують на рішення путіна

Читать на русском

Реакцію соцмереж на оголошення путіним мобілізації в росії – дивіться в добірці Слово і діло.

Володимир путін оголосив про початок мобілізації в росії з 21 вересня. У рамках мобілізації, яку називають «частковою», хочуть призвати до 300 тисяч резервістів. За словами російського міністра оборони Шойгу, призиватимуть тих, хто відслужив і має військово-облікову спеціальність.

Шойгу продовжує стверджувати, що втрати у росії невеликі (він назвав цифру меншу за 6 тисяч військових), а мобілізація насамперед потрібна для «контролю звільнених територій та лінії зіткнення».

У росії такій новині особливо не зраділи – після виступу путіна були розкуплені квитки до Стамбула та Єревану. Крім того, на вечір анонсовано загальнонаціональну акцію протесту – щоправда, важко прогнозувати, скільки росіян готові вийти на вулиці.

Як у соцмережах відреагували на початок мобілізації в рф – у добірці «Слово і діло».

«Важливий момент: згідно з указом путіна про мобілізацію, вона не «часткова», а навіть загальна. Загрібають абсолютно всіх, крім цілком непридатних за здоров'ям та співробітників підприємств оборонної промисловості. «Частковою» її назвали для того, щоби народ не лякати. Ну і щоби були легальні підстави для того, щоб не відправляти на війну дітей російської «еліти», – написав Іван Яковіна.

«Чи змінює це щось для нас? Рашистів треба перемелювати. Тепер потенційного фаршу може побільшати. Плюс, молотитимемо довше. Плюс 300К рашистів серйозне посилення – це не варто недооцінювати. Нам потрібні наші західні союзники та високотехнологічна зброя. Тому американофоби та байденоненависники у владі повинні стулити пельки та виконувати те, що просить Блінкен. В обмін на військові ніштяки та гроші. Сучасне озброєння та нові пакети санкцій – плюс самим нарешті всередині України не створювати теплі ванни Фрідману, Ротенбергу та Бабакову», – написала Марина Данилюк-Ярмолаєва.

«Не треба недооцінювати супротивника, велика кількість живої сили, яку використовують як гарматне м'ясо, може зіграти свою роль. Нам потрібно продовжувати нарощувати сили та освоювати нові зразки озброєння. Готуватися до будь-якого розвитку подій. Путін хоче, щоб Україна зникла з політичної карти світу. Наше завдання знищити якнайбільше тих, хто прийшов на нашу землю. P.S передаю вітання мобілізованим росіянам. Пакет та насіння брати не обов'язково, досвід показав, що від вас мало що залишається», – написав Семен Кабакаєв.

«Населення росії боїться мобілізації як вогню і не має жодної мотивації воювати. Навіть якщо оголосять тотальну мобілізацію, це нічого не змінить глобально у воєнному розумінні. Бо мобілізовані мають бути мотивовані, треновані та забезпечені. Нічого цього не буде. Мобілізація лише призведе до панічних настроїв у населення росії з відповідними політичними та економічними наслідками», – вважає Андрій Іллєнко.

«Часткова мобілізація не буде ефективною та швидкою. Російській армії й надалі не вистачатиме моралі, якісного навчання, здатного командування та сучасної техніки. Але й мета цього дійства скоріше тактична: утримати фронт до кінця 2023 року, дати путіну час заморозити конфлікт чи досягти прийнятних дипломатичних домовленостей… Ціль номер один – зберегти путіна при владі. Сам путін у публічних комунікаціях тепер повторює, що метою операції є Донбас. Отже, подальша позиція кремля зрозуміла. Вони торгуватимуться, щоб залишити за собою вже окуповані території Донбасу та домовитись про зняття санкцій в обмін на звільнення півдня України. Якщо ж Україна та Захід на це не підуть, путін намагатиметься заморозити конфлікт по вже існуючій лінії зіткнення, а під час кожного чергового наступу ЗСУ буде істерити про використання ядерної зброї для захисту нових регіонів росії, які приєдналися до нас під час референдумів», – вважає Іван Приймаченко.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» разом із експертами розбиралося, як може змінитися ситуація на фронті у разі мобілізації в рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: