Путін може призвати скільки завгодно резервістів, але у рф немає можливості забезпечити їх озброєнням – CNN

Читать на русском
На збір, навчання та розгортання російських резервістів піде щонайменше три місяці. Експерти вважають, що їхній приток не вплине на поле бою до весни 2023 року, але навіть тоді вони будуть погано навчені та екіпіровані.

Володимир путін може призвати скільки завгодно резервістів, але росія не має можливості найближчим часом забезпечити ці нові війська навчанням і зброєю, необхідними для ведення бойових дій в Україні.

Про це пише CNN.

«Російські збройні сили в даний час не оснащені для швидкого та ефективного розгортання 300 тисяч резервістів», – сказав Алекс Лорд, фахівець з Європи та Євразії стратегічної аналітичної фірми Sibylline у Лондоні.

«Росія вже бореться за ефективне оснащення своїх професійних сил в Україні після значних втрат техніки під час війни», – зазначив він.

У росії почалася мобілізація: як соцмережі реагують на рішення путінаРеакцію соцмереж на оголошення путіним мобілізації в росії – дивіться в добірці Слово і діло.

За даними Інституту вивчення війни, росія втратила від 50% до 90% своєї чисельності в деяких підрозділах через наступ, а також велику кількість бронетехніки. Крім того, за інформацією Oryx, з початку бойових дій російські війська втратили понад 6300 машин, зокрема 1168 танків.

«На практиці у них не вистачає сучасного обладнання... для такої кількості нових військ», – сказав військовий аналітик Oryx Якуб Яновський.

Генеральний директор Sibylline і ветеран британських ЗС Джей Ті Крамп сказав, що росія починає відчувати нестачу боєприпасів деяких калібрів і шукає джерела ключових компонентів, щоб можна було ремонтувати або проводити заміну озброєння.

Ще одна проблема російських військових – відсутність мотивації: вони не мають чіткого уявлення, заради чого вони ризикують своїм життям.

Але навіть якби вони мали все необхідне обладнання, зброю та мотивацію, швидко підготувати 300 тисяч солдатів до бою було б неможливо, вважають експерти.

«Ні додаткових офіцерів, ні об'єктів, необхідних для масової мобілізації, зараз у росії немає», – сказав Трент Теленко, колишній аудитор з контролю якості Агентства з управління оборонними контрактами США, який вивчав російську логістику.

На думку Лорда із Sibylline, на збір, навчання та розгортання російських резервістів піде щонайменше три місяці.

«У цей час ми будемо у розпалі української зими. Тому ми навряд чи побачимо, що приплив резервістів вплине на поле бою до весни 2023 року, і навіть тоді вони, ймовірно, будуть погано навчені і погано екіпіровані», – заявив він.

Нагадаємо, видання WSJ з посиланням на експертів також писало, що оголошена в росії мобілізація найближчим часом навряд чи зупинить український наступ або вплине на ситуацію на полі бою.

У британській розвідці вважають, що путін пішов на політичний ризик, оголосивши мобілізацію в рф.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: