Путін пішов на політичний ризик, оголосивши мобілізацію – британська розвідка

Читать на русском
Росія зіткнеться з логістичними та адміністративними проблемами при мобілізації. Крім того, цей крок путіна буде вкрай непопулярним серед частини населення рф.

Навіть обмежена мобілізація швидше за все буде вкрай непопулярна серед населення росії, і володимир путін пішов на політичний ризик, видавши указ про її оголошення.

Так вважають у британській розвідці.

Мобілізація в росії не вплине на ситуацію на полі бою в найближчому майбутньому – WSJРішення путіна про мобілізацію в росії – визнання, що війна програна. Мобілізація навряд чи зупинить український наступ чи вплине на ситуацію на полі бою в найближчому майбутньому.

У Міноборони Британії наголошують, що росії, швидше за все, доведеться зіткнутися з логістичними та адміністративними проблемами навіть при наборі 300 тисяч осіб. Крім того, піде кілька місяців на те, щоби зробити нові формування боєздатними.

«Навіть ця обмежена мобілізація, ймовірно, буде вкрай непопулярною серед частини населення росії. Путін йде на значний політичний ризик, сподіваючись створити таку необхідну бойову міць. Цей крок фактично є визнанням того, що росія вичерпала запас добровольців, які бажають воювати в Україні», – заявили у розвідці.

Нагадаємо, у багатьох містах росії увечері пройшли протести проти оголошеної мобілізації, є затримані.

Як експерти та політики оцінили рішення путіна, можна прочитати у матеріалі «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: