У росії планують ввести воєнний стан і заборонити виїзд чоловіків – ЗМІ

Читать на русском
Як зазначає ЗМІ, це станеться в тому випадку, якщо Україна продовжить атакувати так звані приєднані території.
armyinform.com.ua

У кремлі обговорюють можливість введення воєнного стану і заборони виїзду чоловіків за кордон, а звернення президента країни-агресора путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком.

Про це повідомляє видання «Медуза» з посиланням на російські ЗМІ.

Згідно з даними джерел видання в парламенті рф, звернення путіна до Федеральних зборів 30 вересня буде проведено за аналогією з 2014 роком, коли росія незаконно анексувала Крим.

Як зазначається, це означає, що депутатів і сенаторів, найімовірніше, зберуть у Георгіївській залі кремля, путін звернеться до них за підсумками проведених «референдумів» на окупованих територіях України, потім має бути підписання «договору» про «приєднання» цих територій. Можливий також варіант, що путін приїде до Держдуми.

Путін підписав закони про ув'язнення до 10 років за відмову росіян воювати – деталіРосіянам за дезертирство або неявку на службу за призовом тепер офіційно загрожує позбавлення волі на строк до 10 років.

Також зараз у кремлі обговорюється можливість введення воєнного стану. Згідно зі словами співрозмовників видання, це станеться в тому випадку, якщо Україна продовжить атакувати так звані приєднані території, тобто окуповані росією території України, на яких будуть сфабриковані «референдуми» про приєднання до рф.

Два джерела, близькі до влади країни-агресора, назвали план запровадити воєнний стан «небажаним, але можливим».

При цьому, за словами одного з них, заборону на виїзд із росії чоловіків, які підлягають призову, може бути оголошено ще до звернення президента, оскільки влада оцінює потік чоловіків, які виїжджають із країни, як такий, що «викликає тривогу».

Повідомляється, що на початку тижня цей план буде обговорюватися президентом і представниками парламенту та уряду рф, тоді й буде остаточно сформульовано рішення.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів. У той же час, за даними деяких ЗМІ, засекречений пункт указу про мобілізацію путіна дозволяє призвати мільйон росіян.

Майже в усіх містах росії після оголошення мобілізації люди вийшли на акції протесту.

У суботу, 24 вересня, путін підписав закони про ув'язнення до 10 років за відмову росіян воювати.

Водночас, країна Євросоюзу заявила про готовність приймати російських ухилянтів від мобілізації.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: