«Зіткнулися з потенціалом НАТО»: як у кремлі виправдали початок мобілізації

Читать на русском
Пєсков заявив, що росія під час вторгнення в Україну нібито зіткнулася з військовим потенціалом НАТО та інших недружніх країн, тож тепер потрібна мобілізація.

Рішення про оголошення мобілізації було ухвалено через те, що росія під час вторгнення в Україну «зіштовхується з військовим потенціалом НАТО та низки інших недружніх країн».

Так мобілізацію прокоментував прессекретар путіна Дмитро Пєсков, повідомляє «Інтерфакс».

У росії почалася мобілізація: як соцмережі реагують на рішення путінаРеакцію соцмереж на оголошення путіним мобілізації в росії – дивіться в добірці Слово і діло.

«Про те, як змінилися умови під час спеціальної військової операції, розповів у своєму виступі президент путін. Саме президент путін розповів про те, що фактично ми зараз стикаємося з військовим потенціалом НАТО та низки інших недружніх нам країн», – заявив Пєсков.

Він також додав, що в указі путіна немає термінів проведення мобілізації, і зміст прихованого пункту в указі не пояснив.

До речі, 13 вересня сам Пєсков стверджував, що мобілізація у росії не планується. Ось як він пояснив це на сьогоднішньому брифінгу: «Мене запитували про повну мобілізацію, і я сказав, що зараз про це не йдеться».

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

На це вже відреагували в Офісі президента України та РНБО. Реакцію соцмереж, дивіться у добірці «Слово і діло».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: