Держдума рф ввела в Кримінальний кодекс поняття «мобілізація» та «воєнний стан»

Читать на русском
У держдумі росії внесли правки до нового Кримінального кодексу, які стосуються злочинів, вчинених під час воєнного стану.
focus.ua

У держдумі росії внесли правки до нового Кримінального кодексу, які стосуються злочинів, вчинених під час воєнного стану.

Про це повідомляють російські пропагандисти «РІА Новини».

У вівторок, 20 вересня, у Держдумі рф прийняли пакет поправок до законопроєкту про внесення змін до Кримінального кодексу. Згідно з рішенням, в кодекс додали поняття «мобілізація», «воєнний стан» та «воєнний час», «збройний конфлікт». Також пакет поправок містить в собі статті, такі як «добровільна здача в полон» та «мародерство».

Відтепер за здачу в полон, у разі відсутності ознак державної зради, росіянам загрожуватиме від 3 до 10 років позбавлення волі, а от за мародерство – до 15 років. Суворіше каратимуть за самовільне покидання частини в період «мобілізації» або «воєнного стану». Якщо службовець повернеться за 2 – 10 днів, то його відправлять на 5 років у в'язницю, якщо він повернеться до місяця – 7 років в'язниці, понад місяць – 10 років в'язниці.

Путін не піде на негайні псевдореферендуми в ОРДЛО – експертЗаява гауляйтерів Луганської та Донецької області – це елемент стратегії путіна, який хоче до листопада домовитися із Заходом

Крім цього, тепер за невиконання наказу каратимуть ув'язненням на 2 – 3 роки. Запроваджують й кілька статей про невиконання державного оборонного замовлення та порушення умов державного контракту.

У Zn.ua додають, що у рф пов'язують внесення цих правок з ймовірним проведенням «референдумів» на тимчасово окупованих територіях України. Адже якщо до складу росії будуть приєднані регіони, де тривають бойові дії – це фактично означає впровадження воєнного стану.

Нагадаємо, 19 вересня бойовики «ЛНР» закликали негайно провести «референдум» про входження до складу росії. У «ДНР» також вимагали негайного «референдуму» про входження до рф. Так звана громадська палата бойовиків звернулася до свого ватажка Дениса Пушиліна.

«Громадська рада» тимчасово окупованої Херсонської області закликала «главу регіону» Володимира Сальдо якнайшвидше провести референдум про входження території до складу росії.

Тим часом у Запорізькій області окупанти також зажадали якнайшвидшого «референдуму» та влаштували з'їзд.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: