Кремль хоче мобілізувати понад мільйон росіян – ЗМІ

Читать на русском
Країна-агресор має намір залучити в війну проти України 1,2 млн. росіян, причому найбільше мобілізують селян.

Країна-агресор має намір залучити в війну проти України 1,2 млн. росіян, причому найбільше мобілізують селян.

Про це повідомляє видання Медуза.

За даними джерела видання, близького до керівництва москви, росія планує мобілізувати у столиці до 16 тисяч осіб. Цю саму інформацію підтвердило джерело, близьке до одного з федеральних міністерств. Тим часом у Петербурзі на війну заберуть близько 3,2 тисяч росіян.

Із обласних центрів, ймовірно, набиратимуть найменше. У той же час, найбільше мобілізують людей саме із сільських районів, оскільки там «немає ЗМІ, опозиції та більша підтримка війни».

Путін може призвати скільки завгодно резервістів, але у рф немає можливості забезпечити їх озброєнням – CNNНа збір, навчання та розгортання російських резервістів піде щонайменше три місяці. Експерти вважають, що їхній приток не вплине на поле бою до весни 2023 року, але навіть тоді вони будуть погано навчені та екіпіровані.

Тим часом, як зазначає інше російське видання TACC, пресекретар президента рф Дмитро Пєсков заперечує інформацію про мобілізацію 1,2 млн осіб.

«Повідомлення про плани призвати 1,2 млн росіян у рамках часткової мобілізації - теж брехня», - заявив Пєсков.

Раніше Гуменюк розповіла, чи прискорюватись темпи військ росії після мобілізації.

За інформацією експертів, яких опитало видання Bloomberg, рішення президента росії володимира путіна призвати 300 тисяч резервістів, швидше за все, продовжить війну в Україні, а не вплине на її результат.

Видання WSJ з посиланням на експертів писало, що оголошена в росії мобілізація найближчим часом навряд чи зупинить український наступ або вплине на ситуацію на полі бою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: