ЗАЕС знову відключили від мережі та зупинили один з реакторів, працює тільки один

Читать на русском
Керівництво станції повідомило місії МАГАТЕ про те, що один з двох діючих блоків у другій половині дня було відключено через обмеження в мережі.
Главком

Сьогодні, 3 вересня 2022 року, Запорізька атомна електростанція в черговий раз втратила зв'язок з останньою працюючою зовнішньою лінією електропередач. Також повідомляється, що наразі працює лише один реактор.

Про це йдеться у заяві МАГАТЕ.

Як зазначається, у той же час станція продовжує подавати електроенергію по резервній лінії на Запорізьку ТЕС. Ця лінія також здатна забезпечити резервне живлення ЗАЕС у разі потреби.

«Це цирк»: співробітник ЗАЕС розповів про візит місії МАГАТЕ на станціюМісію МАГАТЕ всюди супроводжували озброєні окупанти та співробітники Росатому, поширюючи дезінформацію і пропаганду про ситуацію на ЗАЕС

При цьому, керівництво станції повідомило місії МАГАТЕ про те, що один з двох діючих блоків у другій половині дня було відключено через обмеження в мережі.

«Один реактор все ще працює і виробляє електроенергію як для охолодження, так і для інших важливих функцій безпеки на майданчику, а також для домашніх господарств, заводів та інших об'єктів», - зазначили в міжнародному агентстві.

Нагадаємо, що гендиректор МАГАТЕ озвучив перші висновки після візиту місії Агентства на ЗАЕС.

Раніше в Офісі президента України висловили здивування тим, що візит місії Міжнародного агентства з атомної енергетики (МАГАТЕ) на ЗАЕС тривав лише дві години. Там не розуміють, що можна було зробити за такий короткий час.

Також російські окупанти, які засіли на Запорізькій атомній електростанції, намагаються перетворити приїзд місії Міжнародного агентства з атомної енергетики на безплідну екскурсію, а також навідріз відмовляються пускати на ЗАЕС журналістів - бо бояться.

Окрім цього, сьогодні Ердоган запропонував путіну посередництво Туреччини у ситуації із ЗАЕС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: