У Запоріжжі чиновники брали хабарі за виїзд на окуповану територію – ДБР

Читать на русском
За одну автівку чиновники вимагали до 800 доларів. За день учасники схеми отримували до 2 млн гривень.
Ілюстративне фото

ДБР викрило масштабну корупційну схему чиновників у Запоріжжі. Вони брали хабарі за швидке оформлення документів для виїзду на окуповану територію.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що у травні Рада оборони Запорізької області затвердила порядок для виїзду на тимчасово окуповану територію регіону. Для цього необхідно подати відповідну заявку, після чого формуються списки.

При цьому, чиновники Запорізької обласної військової адміністрації, міської ради та правоохоронці вирішили нажитися та організували схему. Вони брали плату за швидкий розгляд заявок.

ВАКС заарештував оперативника СБУ, підозрюваного в отриманні хабараАнтикорупційний суд розглянув і задовольнив клопотання детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до підозрюваного.

Корупціонери спеціально робили помилки під час оформлення документів чи затягували час, а потім пропонували заплатити. Була розроблена ціла система хабарів, в залежності від засобу пересування та швидкості розгляду питання.

Як повідомляється, за одну автівку чиновники вимагали до 800 доларів. За день учасники схеми отримували до 2 млн гривень.

Для отримання коштів залучали посередників. Саме під час отримання хабару у розмірі 1400 доларів був затриманий один із них.

Водночас, ДБР провело понад 20 обшуків у Запорізькій ОВА, міськраді та правоохоронних органах. Вилучили чорнові записи, документи та кошти.

Нагадаємо, що САП повідомила про підозру голові одного з судів Полтави. Його звинувачують в отриманні 10 тис. доларів США хабаря, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей.

Раніше правоохоронці викрили шахраїв, які забирали собі благодійні внески українців на допомогу хворим дітям.

Також нагадаємо, що ВАКС засудив експосадовця Харківської ОДА до 7 років колонії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: