ВАКС призначив до розгляду справу про хабар голові райсуду на Вінниччині

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовче засідання і призначив до розгляду справу колишнього керівника райсуду.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду кримінальне провадження за обвинуваченням голови Тиврівського районного суду Вінницької області Ігоря Ратушняка в отриманні неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 30 травня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12 серпня 2021 року за №52021000000000398 за обвинуваченням (Ігоря Ратушняка – ред.) у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 КК України», – йдеться в рішенні.

Наступне засідання у справі за обвинуваченням Ратушняка призначено на 11 липня.

Нагадаємо, за версією обвинувачення, у серпні 2021 року суддя висловив прохання надати йому через посередника неправомірну вигоду у розмірі 40 тисяч грн за кожний гектар земельної ділянки, що з урахуванням площі землі 3,09 га складає 120 тис. грн (4620 дол. США), за ухвалення рішення щодо визнання права власності на цю земельну частку (пай) за фізичною особою.

Детективами НАБУ спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Вінницькій області ДСР Нацполіції в ході проведення слідчих дій задокументовано два факти передачі коштів – 3 тис. дол. та 1620 дол. Раніше ВАКС продовжив відсторонення Ратушняка від посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: