Збирали на «лікування дітей»: у Києві викрили псевдоволонтерів

Читать на русском
Правоохоронці викрили шахраїв, які забирали собі благодійні внески українців на допомогу хворим дітям.

Столичні правоохоронці викрили «волонтерів», які надавали собі благодійні внески українців на допомогу хворим дітям.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Києва у середу, 27 липня.

У Дніпрі викрили волонтера, який продавав гуманітарну допомогуУ Дніпрі поліцейські затримали волонтера, який торгував гумадопомогою. Він попався на гарячому під час отримання коштів.

«Троє зловмисників організували мережу кол-центрів, звідки диспетчери телефонували громадянам та просили матеріальну допомогу. Під час обшуків столичні правоохоронці вилучили у шахраїв понад 600 тисяч гривень, 2400 євро, 900 доларів США, 124 мобільних телефони, 15 ноутбуків, банківські картки, флеш-накопичувачі та чорнові записи», - йдеться у повідомленні.

Підозрюваними виявилися жителі столиці – двоє чоловіків, 1985 та 1988 років народження, та жінка, 1991 року народження.

Зловмисники орендували приміщення, обладнали його необхідною технікою та організували там колл-центри. Угруповання зареєструвало благодійні організації та створило інтернет-сайти з інформацією про збирання грошей на лікування дітей.

«Для досягнення своєї мети учасники злочинної групи зареєстрували благодійні організації та створили Інтернет–сайти з інформацією про збір грошей на лікування дітей. Далі спільники провели набір так званих операторів, які телефонували громадянам та закликали зробити благодійні внески. Для перерахування готівки вони вказували реквізити фейкових благодійних організацій. Усі зібрані пожертви шахраї витрачали на власні потреби», - зазначає поліція.

Правоохоронці ліквідували три колцентри та п'ять орендованих приміщень.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 190 ККУ – шахрайство, вчинене у великих розмірах.

Підозрюваним тепер загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Нагадаємо, у Дніпрі викрили волонтера, який продавав гуманітарну допомогу.

Також було викрито шахраїв, які виманювали гроші на «потреби» ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: