Шахрайство та недостовірні дані в декларації: голові одного з судів Полтави повідомили про підозру

Читать на русском
САП повідомила про підозру голові одного з судів Полтави. Його звинувачують в отриманні 10 тис. доларів США хабаря, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей.

САП повідомила про підозру голові одного з судів Полтави. Його звинувачують в отриманні 10 тис. доларів США хабаря, шахрайстві та декларуванні недостовірних відомостей.

Про це повідомляє пресслужба відомства в Telegram.

За інформацією журналіста «Слово і діло», мова йде про голову Ленінського районного суду Полтави Юрія Новака.

САП оскаржила відмову заарештувати екснардепа МартиненкаАнтикорупційна прокуратура вирішила подали апеляційну скаргу на рішення слідчого судді про відмову заарештувати підозрюваного.

За наявною інформацією, за дорученням заступника Генерального прокурора - керівника САП прокурором САП та детективами НАБУ повідомлено про підозру голові одного з районних суддів м. Полтава. Йому інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190, ч. 2 ст. 15 ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 та ч. 1 ст. 366-2 КК України.

Під час досудового розслідування було встановлено, що вказаний суддя, посилаючись на свої знайомства із суддями Полтави, маючи умисел на привласнення чужого майна підбурив особу до надання неправомірної вигоди судді іншого суду Полтави за задоволення позову у цивільній справі. Суддя створив враження та запевнив, що судове рішення на свою користь особа може отримати лише за неправомірну вигоду у розмірі 10 тис. долларів США. Проте як з’ясувалося, вказані кошти він і не намагався передати за вирішення питання, а розпорядився ними на власний розсуд.

Крім того, встановлено, що суддя вніс завідомо неправдиві відомості до декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2020 рік, не вказавши інформацію про квартиру та паркомісце у Полтаві, а також автомобіль, якими він безпосередньо користувався, проте право власності було оформлено на його родичів.

Досудове наразі розслідування триває.

Нагадаємо, САП наприкінці серпня скерує до суду справу про підкуп ексголови Укравтодору.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: