Зеленський назвав кількість російських об'єктів, які передбачається конфіскувати в Україні

Читать на русском
Робота із заморожування та конфіскації посилено ведеться не тільки в Україні, а й у всьому світі - в Європі та в США
Володимир Зеленськийpresident.gov.ua

Україна планує конфіскувати понад 900 об'єктів, які розташовані на її території, але при цьому належать росії. Ці активи підуть на компенсацію збитку, який завдали Україні російські окупанти.

Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму відеозверненні за підсумками 5 серпня.

Війна в Україні: що Зеленський обіцяв упродовж п'ятого місяця повномасштабної агресіїВолодимир Зеленський упродовж п'ятого місяця війни обіцяв відновити експорт зерна, виконати умови для євроінтеграції та деокупувати українські території.

«Як доповіли чиновники, вже примусово вилучено в Україні активів на 28 мільярдів гривень. Ця робота триває. Ще понад 900 об'єктів, що належать саме російській державі, пропонується конфіскувати. А якщо оцінювати пакет власності не тільки держави-терориста, але також його резидентів, то мова йде про 36 тисяч позицій на вилучення. Все це буде направлено на відшкодування збитків, які росія завдає війною і терором» - сказав він, коментуючи результати наради 5 серпня щодо санкційної політики та конфіскації російського майна.

Зеленський зазначив, що робота із заморожування та конфіскації посилено ведеться не тільки в Україні, але і в усьому світі - в Європі та в США. Там йде робота над законопроєктами, які дозволять конфісковувати російські активи та передавати їх на користь України.

«Спалений російськими ударами Донбас, знущання окупантів над Харковом, Миколаєвом, обстріли Запорізької, Дніпропетровської, Сумської, Чернігівської, Київської, Житомирської, в Одеській області та в інших регіонах України – це те, за що росія обов'язково заплатить: і політично, і фінансово, і своїм же майбутнім, яке росія втрачає з кожним ударом по нашій території» - запевнив президент.

Нагадаємо, після вторгнення рф в Україну західні партнери станом на початок липня заморозили близько 350 млрд доларів російських активів. Ці гроші повинні піти на відновлення України після війни.

Велика Британія хоче конфіскувати російські активи у своїй країні, щоб передати їх Україні. Трохи раніше парламент Канади схвалив законопроєкт, який запропонував прем'єр-міністр Джастін Трюдо - документ передбачає можливість конфіскації російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: