Британія хоче конфіскувати російські активи та передати їх Україні

Читать на русском
Британія підтримує конфіскацію російських активів та їх передачу або фізичним особам як репарації, або Українській державі.

Велика Британія хоче наслідувати приклад Канади і конфіскувати російські активи у своїй країні, щоб передати їх Україні.

Про це заявила міністр закордонних справ Ліз Трасс, повідомляє The Guardian.

Президент Євроради заявив, що заморожені активи росіян потрібно конфіскувати на користь УкраїниШарль Мішель констатував, пославшись на професійний досвід роботи юристом, що юридичний рівень цього питання не такий простий.

«Я підтримую цю концепцію. Ми дивимося на це дуже уважно. Канадці фактично щойно ухвалили закон. Це питання, над яким ми працюємо спільно з Міністерством внутрішніх справ та Міністерством фінансів, але я, безумовно, згодна з концепцією», – сказала міністра.

Вилучені кошти могли бути передані або фізичним особам як репарації, або українській державі.

«Відновлення України після агресивної війни росії буде символом влади демократії над самодержавством. Це покаже путіну, що його спроби знищити Україну лише породили сильнішу, процвітаючу і більш згуртовану націю», – як очікується, Трасс скаже це на сьогоднішній конференції у Лугано.

Нагадаємо, наприкінці червня парламент Канади схвалив законопроєкт, що передбачає можливість конфіскації російських активів.

Тим часом у Білому домі виникли дебати щодо законності конфіскації російських активів. Деякі чиновники адміністрації Байдена вважають, що конфіскація може бути незаконною, а інші країни перестануть покладатися на США як на надійний притулок для інвестицій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: