Канадський сенат схвалив конфіскацію російських активів

Читать на русском
Парламент Канади схвалив законопроект, який запропонував прем'єр-міністр Джастіно Трюдо – документ передбачає можливість конфіскації російських активів.

Парламент Канади схвалив законопроект, який запропонував прем'єр-міністр Джастіно Трюдо – документ передбачає можливість конфіскації російських активів.

Про це повідомляє видання Reuters.

За інформацією ЗМІ, законопроект C-19 пропонує цілу низку заходів, у тому числі дворічну заборону на купівлю житла іноземними громадянами, а також право на конфіскацію та продаж активів, відповідальних за вторгнення росії в Україну.

Відомо, що документ уже пройшов верхню палату будь-яких змін та стане законом після формальної королівської згоди.

На це відреагував голова Офісу президента України Андрій Єрмак. За його словами, зміни також передбачають передачу конфіскованого майна іншій державі.

«У разі України це означає, що Канада зможе конфіскувати заморожені на своїй території російські активи та передати їх Україні. Це перший прецедент зміцнення у законодавстві такого механізму після початку війни», - додав він.

21 червня стало відомо, що парламент Канади може найближчим часом ухвалити закон, що передбачає можливість заморожування і конфіскації пов'язаних з рф активів, що потрапили під санкції.

Нагадаємо, за останні два місяці сума заморожених активів російських олігархів – яхт, вертольотів, нерухомості, предметів мистецтва тощо – зросла вдвічі і тепер становить 12,5 млрд євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: