Єврокомісія спростить конфіскацію російських активів, які потрапили під санкції

Читать на русском
Брюссель намагається активізувати роботу щодо російських та білоруських олігархів та політиків, які причетні до війни в Україні.

Єврокомісія хоче спростити конфіскацію російських активів, власники яких потрапили під санкції.

Цей процес має прискорити реалізацію європейських санкцій проти росії, пише Welt.

Брюссель намагається активізувати роботу щодо російських та білоруських олігархів та політиків, які причетні до війни в Україні.

Розмова Зеленського з Шольцем: обговорили санкції та оборонну підтримкуПрезидент Володимир Зеленський під час телефонної розмови з канцлером Німеччини Олафом Шольцем обговорив оборонну підтримку, санкції проти росії та співпрацю в енергетиці.

«Єврокомісія незабаром представить пропозицію щодо модернізації існуючої правової бази щодо конфіскації та повернення активів, щоб зміцнити повноваження національних органів щодо відстеження, заморожування, конфіскації та управління злочинними доходами», - заявив віце-президент ЄК Маргарітіс Схінас.

За його словами, на сьогодні активи підсанкційних осіб у Європейському союзі оцінюються у 139 млрд євро, з яких конфісковано лише один відсоток. Офіси щодо повернення активів у всіх 27 країнах-учасницях ЄС мають отримати розширені повноваження щодо їхнього виявлення.

Нові плани Єврокомісії також можуть допомогти посилити санкції проти олігархів та політиків.

«Ми бачимо дуже конкретний приклад того, наскільки важливим є заморожування та конфіскація у зв'язку з санкціями ЄС проти росіян та білорусів, які воюють проти України», - додав Схінас.

Раніше Британія запровадила санкції проти Кабаєвої, колишньої дружини путіна та його родичів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: