Скільки російських активів заморозив Захід: названо суму

Читать на русском
Після вторгнення росії в Україну західні партнери заморозили близько 350 млрд доларів російських активів, зокрема - Центробанку рф.
Фото Слово і діло

Після вторгнення рф в Україну західні партнери заморозили близько 350 млрд доларів російських активів. Ці гроші мають піти на відновлення України після війни.

Про це повідомила заступник міністра юстиції Ірина Мудра на брифінгу у четвер, 7 липня.

Зеркаль розповіла, як можна правильно стягнути репарації з росіїМіжнародне право не дає дієвих механізмів. Однак є вже досвід країн, які проходили війни і отримували компенсації після цих війн.

За її словами, 350 млрд доларів – це активи Центробанку росії, які після закінчення війни союзники мають передати Україні як репарації.

Однак ця сума не є остаточною, оскільки західні країни також заблокували активи російських олігархів та бізнесу, які підтримують та фінансують режим Кремля.

«Також з відкритої інформації, з відкритих джерел відомо, що кошти російських олігархів і бізнесів, які заморожені по всьому світу, становлять близько 1 трлн доларів. Тому насамперед фонд (для відновлення України – ред.) має наповнюватися цими активами», - зазначила Мудра.

Заступник міністра додала, що західні партнери вже починають вносити законодавчі ініціативи для конфіскації російських активів на користь України. Першою це зробила Канада, такі ж кроки роблять у Сенаті США.

Ірина Мудра, заступник Міністра юстиції УкраїниMedia Center Ukraine - Ukrinform

Нагадаємо, Британія готова конфіскувати російські активи та передати їх Україні.

Також Канадський сенат схвалив конфіскацію російських активів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: