Поки скандальні заяви Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, можна працювати – Кулеба

Читать на русском
Глава МЗС вважає, що поки скандальні заяви політиків Угорщини не збігаються з її рішеннями щодо України, особливо проблеми немає і країни можуть співпрацювати.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба прокоментував непрості відносини України з Угорщиною та останні скандальні заяви її політиків.

Як сказав міністр в інтерв'ю «Укрінформу», поки заяви Угорщини не збігаються з її діями щодо України, «можна працювати».

За словами Кулеби, Угорщина «є «п'ятою колоною» самої себе», і угорському народу доведеться розбиратися, наскільки політика країни відповідає його інтересам.

Угорщина знала про напад росії та планувала забрати частину території України – ДаніловДанілов зазначив, що наслідки для Угорщини за її політику настануть вже після війни і будуть для неї дуже несподіваними

«Я завжди дуже чітко кажу, що заяви, хоча вони бувають неприємними, емоційними, – це одне, а рішення – це інше. Угорщина приєднується до санкцій – ми бачимо, що в рамках дискусії всередині ЄС Угорщина «збиває» деякі потенційні нові санкції, але це поки що не досягло критичного рівня, щоб ми могли сказати, що якийсь суттєвий крок не відбувся через Угорщину. Вона також підтримала надання Україні статусу кандидата у члени ЄС. Тобто поки заяви Угорщини не будуть збігатися з її рішеннями щодо України, можна жити і працювати. Якщо те, що вони говорять, почне збігатися з тим, що вони роблять, – тоді буде проблема», – заявив Кулеба.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що ЄС потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції проти росії не спрацювали. У МЗС України відповіли, що такі висловлювання – це класичний приклад російської пропаганди.

Навесні Орбан, за інформацією ЗМІ, вимагав від України доказів того, що злочини росії в Бучі не були інсценовані.

Скандальною заявою нещодавно відзначився і міністр закордонних справ Угорщини Петро Сійярто. За його словами, Будапешт відмовився допомагати у постачанні західної зброї в Україну, щоб росія не стріляла по території, де проживають закарпатські угорці.

Але потім були й добрі новини. Заступник глави МЗС Угорщини сказав, що країна начебто вже не проти транзиту зброї до України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: