Класичний приклад пропаганди: в МЗС відреагували на заяви Орбана щодо санкцій

Читать на русском
У кремлі не витрачали б шалені ресурси задля дискредитації запроваджених проти росії санкцій і надання Україні зброї, якби вони були неефективними.

У кремлі не витрачали б шалені ресурси задля дискредитації запроваджених проти росії санкцій і надання Україні зброї, якби вони були неефективними.

Про це повідомив речник МЗС Олег Ніколенко в Facebook, коментуючи заяви прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана про те що, санкції не похитнули рф.

Речник МЗС звернув увагу на те, що угорський прем‘єр-міністр поновив риторику про неефективність санкцій ЄС проти рф на другий день після візиту міністра закордонних справ Угорщини до москви, де він просив збільшити обсяги постачання російського газу.

Ніколенко також зауважив, що «санкції не похитнули росію» - це класичний приклад російської пропаганди.

Українські угорці висловили обурення словами Сійярто про військову допомогу УкраїніГлава київських угорців Тібор Томпа поцікавився у Сійярто, а чи не хоче він подумати про угорські громади, які живуть в обстрілюваних російськими окупантами містах, наприклад, в Миколаєві

«Санкції ефективні, вони суттєво зменшили здатність російської воєнної машини вести війну проти України. Надання Україні зброї рятує життя українців. Якби санкції і зброя були неефективні, в кремлі не залучали б шалені ресурси задля їхньої дискредитації, не намагалися б їх зупинити», - зазначив речник МЗС.

За його словами, важливо називати речі своїми іменами: Європа опинилася в економічній кризі не через санкції, а через гібридну війну росії.

«Росія завдає ударів по Україні крилатими ракетами, а по Європі - захмарними цінами на газ. Це все - елементи одного російського плану, який має на меті підірвати мир та добробут у європейських країнах», - акцентував увагу Ніколенко.

Він зауважив, що, заплющуючи очі на злочини росії в Україні, миру в Європі не відновити.

«Путін не зупиниться, допоки не зруйнує європейський порядок, заснований на демократичних цінностях. Марно сподіватися, що поступки або задобрювання спонукатимуть Кремль вгамувати свої агресивні апетити. Без миру та стабільності в Україні не буде миру та стабільності ні в Угорщині, ні в Європі загалом», - наголосив речник МЗС.

Ніколенко також підкреслив, що стратегія Європи має базуватися на спільних рішучих діях та єдності, які допоможуть зупинити війну та притягнути росію до відповідальності за її злочини.

«Ми вдячні нашим європейським партнерам за непоступливу позицію. Разом ми обов‘язково переможемо росію, навіть попри побоювання глави угорського уряду, що російська армія має «асиметричну перевагу», - підкреслив він.

Нагадаємо, 23 липня прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Євросоюзу потрібна нова стратегія щодо війни в Україні, оскільки санкції ЄС проти росії не спрацювали.

З недавнього часу Угорщина не проти, щоб поставки зброї з інших країн йшли через її територію, але вона не постачатиме Україні свою зброю.

Раніше ми повідомляли, що в Угорщині проти подальших санкцій щодо росії, але за початок переговорів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: