Угорщина після заяв Данілова хоче знати бачення України щодо двосторонніх відносин

Читать на русском
Посольство Угорщини обурене заявою Данілова та вимагає відкликати слова назад. Також посольство чекає від влади України пояснень щодо подальшого бачення двосторонніх відносин.

В Угорщині обурені заявами секретаря РНБО України Олексія Данілова. Посольство також хоче знати, як Україна уявляє далі формування двосторонніх відносин між країнами.

Про це йдеться у заяві посольства.

У посольстві назвали твердження Данілова «хибними та необґрунтованими». У заяві йдеться, що вони лише розпалюють ненависть проти угорського народу та Угорщини в українській громадській думці.

«Ми найрішучіше відкидаємо і засуджуємо брехливі наклепи, які пролунали проти Угорщини, а також наміри, які стоять за ними. Ми також закликаємо пана Данілова відкликати свої заяви! Оскільки це не перший випадок, коли окремі представники керівництва України висловлюються таким чином про Угорщину, яка є членом НАТО та ЄС, і яка вже багато разів діями доводила свою підтримку та солідарність з Україною, наше посольство очікує пояснень від компетентних керівників України, як вони уявляють формування наших двосторонніх і добросусідських відносин у майбутньому у світлі сказаного», – заявили у посольстві.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що Угорщина не просто знала про майбутній напад росії на Україну, а й планували забрати собі частину території.

Раніше Міністерство закордонних справ Угорщини викликало посла України у зв'язку із «образливими заявами» про позицію Угорщини щодо війни.

ЗМІ також писали, що прем'єр Угорщини Віктор Орбан був тим європейським лідером, який вимагав від України доказів того, що злочини росії у Бучі не були інсценовані.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: