Проросійський прем'єр Угорщини вважає, що різанина в Бучі є інсценуванням і вимагає докази. Польща відреагувала

Читать на русском
Президент Зеленський розповів, що один з провідних європейських політиків хотів побачити докази правдивості злочинів росії у Бучі.
Reuters

Згідно зі словами українського президента Володимира Зеленського, один з очільників країн ЄС вимагав доказів, що Бучанські воєнні злочини російських окупантів не були інсценованими. Попередньо, мова йде про прем'єра Угорщини Віктора Орбана.

Про це повідомляє «Українська правда», з посиланням на інтерв’ю президента України німецькому виданню Bild.

Як зазначається, Зеленський розповів, що один з провідних європейських політиків хотів побачити докази правдивості злочинів росії у Бучі.

МЗС Угорщини викликало українського посла через «образи» на адресу країниУгорщина викликає українців після образ на адресу країни. Глава МЗС Петер Сійярто заявив, що неприйнятно оцінювати рішення угорського народу.

Повідомляється, що на запитання журналіста, чи є цей політик ЄС головою європейського уряду, Зеленський відповів ствердно.

Водночас, український лідер не хотів говорити про те, хто йому це сказав, але процитував європейського політика.

«Покажіть нам докази, що це не інсценізовано», - сказав він у інтерв'ю.

При цьому, джерела «Української правди» підтвердили, що Зеленський говорив про прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана.

Наразі не зрозуміло, де Орбан озвучив свою вимогу надати докази. За наявними даними, після Бучанської різнанини спілкування офіційного Будапешта з українською стороною не було.

Пізніше стало відомо, що віцепрем’єр і лідер правлячої партії Польщі «Право і справедливість» раніше розкритикував прем’єра Угорщини Віктора Орбана за те, що він не поспішає засуджувати росію за масові вбивства цивільного населення у Бучі.

У міністерстві закордонних справ України дорікнули Угорщині, яка не визнала відповідальність росії за Бучанську різанину.

Варто зазначити, що Угорщина виступила проти санкцій ЄС щодо газу та закритого неба України. При цьому, у МЗС попередили Угорщину про наслідки через її позицію щодо росії.

Згодом угорський прем'єр виступив проти заборони енергоносіїв з рф. Окрім цього, Угорщина заборонила постачати летальну зброю Україні через свою територію.

Нагадаємо, що напередодні на виборах в Угорщині переміг Орбан та його партія прихильників путіна. Після цього, стало відомо, що Євросоюз планує урізати фінансування Угорщини після того, як Орбан знову переміг.

Раніше ми повідомляли, що Орбан відкрито зарахував Зеленського до своїх політичних супротивників.

Окрім цього, Орбан заявив, що запросив путіна на мирні переговори до Угорщини.

Також нагадаємо, що Україна розглядає готовність Угорщини платити за газ рублями як недружню позицію.

У ЄС прокоментували гаряче бажання Угорщини платити за російський газ рублями.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: