У Європарламенті запропонували позбавити Угорщину права голосу в ЄС

Читать на русском
Угорщина зайшла занадто далеко, шантажуючи Євросоюз своєю незгодою з ключових питань. При цьому право голосу в Угорщини можна відібрати на абсолютно законних підставах
Катаріна Барліdeutschlandfunk.de

Угорщина повинна бути повністю позбавлена права голосу в Європейському Союзі при прийнятті рішень, оскільки ця країна остаточно загралася і зловживає принципом одноголосності країн ЄС - що особливо було помітно в процесі прийняття шостого пакета санкцій проти росії.

Про це заявила заступник голови Європейського парламенту Катаріна Барлі в інтерв'ю виданню MDR Aktuell.

Барлі вважає, що Угорщина зайшла занадто далеко, шантажуючи Євросоюз своєю незгодою - адже для прийняття деяких рішень потрібна згода всіх країн членів. Так, в ситуації з шостим пакетом санкцій проти росії, що включав нафтове ембарго, Угорщина кілька тижнів не давала прийняти цей пакет, блокуючи його і намагаючись вигадати для себе гроші та преференції.

Кулеба озвучив «слабке місце» шостого пакету санкцій проти росіїГоловний недолік шостого пакету санкцій проти росії полягає в тому, що в нових обмеженнях є винятки для деяких країн.

На думку чиновниці, право голосу в Угорщини можна відібрати на абсолютно законних підставах - наприклад, за порушення принципу верховенства закону, що передбачено документами Євросоюзу. Тим більше, що в контрольованій Орбаном і його наближеними Угорщині навряд чи можна говорити про якісь демократичні та правові відносини.

Більш того, Барлі вважає, що принцип одноголосності при прийнятті важливих рішень в рамках ЄС повинен піти в минуле. Він сходить до того часу, коли Євросоюз складався всього з шести країн. Зараз країн стало набагато більше, і цей принцип стає непрактичним.

Нагадаємо, 2 червня посли Європейського Союзу схвалили шостий пакет санкцій проти росії. Правда, , за якого заступилася Угорщина; чому католицька країна раптово заступилася за православного патріарха - історія замовчує.

До цього Угорщина також активно блокувала нафтове ембарго. Будапешт вимагав в обмін на свою згоду сотні мільйонів євро - нібито на модернізацію своєї нафтової інфраструктури. У Європарламенті у відповідь запропонували приймати пакет санкцій, повністю ігноруючи думку Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: