Українські угорці висловили обурення словами Сійярто про військову допомогу Україні

Читать на русском
Глава київських угорців Тібор Томпа поцікавився у Сійярто, а чи не хоче він подумати про угорські громади, які живуть в обстрілюваних російськими окупантами містах, наприклад, в Миколаєві
Ілюстративне фотоdepositphotos.com

Українські угорці категорично не згодні із заявою міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто щодо постачання озброєння Україні. Обґрунтування заборони транзиту зброї [для України через угорську територію, яке висловив Міністр, викликало серед угорської Діаспори в Україні обурення.

Про це заявив голова Київської угорської громади Тібор Томпа в інтерв'ю 24 каналу.

«Я обурений заявою пана Сійярто, яку він виголосив на каналі CNN. За його логікою, виходить, що у мене, як українського угорця, який не проживає в Закарпатті, а в Києві, і ще в 500 осіб, стріляти можна» - обурився він, додавши, що заява Сійярто це просто чергова причина нічого не робити.

Також Томпа поцікавився у Сійярто, а чи не хоче він подумати про Угорських громадах, які живуть в обстрілюваних російськими окупантами містах, наприклад, в Миколаєві.

_«Я кожен день з ними на зв'язку. І їх щодня луплять російськими ракетами. Це дуже і дуже обурливо», - додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина відмовилася допомагати в поставках західної зброї в Україну, щоб росія не стріляла по території, де проживають закарпатські угорці.

Ще наприкінці березня 2022 року Угорщина, єдина в Європі, заявила про відмову надати Україні свою територію для постачань зброї, апелюючи до того, що «безпека угорського народу є першочерговою».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: