Угорщина готова пропускати через свою територію зброю для України

Читать на русском
Угорщина не стане постачати Україні свою зброю. Але Угорщина не проти, щоб збройові поставки з інших країн йшли через її територію
Левенте Мадярcity-adm.lviv.ua

Угорщина готова пропускати через свою територію будь-яку допомогу, яку надають Україні інші держави, включаючи сюди військову допомогу. Угорщина не буде постачати Україні свою зброю, проте інші країни можуть використовувати її територію для збройових постачань.

Про це повідомляє Львівська міська рада з посиланням на заяву заступника Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Левенте Мадяра.

«Ми вражені подіями, які тут відбуваються, ми дійсно співчуваємо вам. За останні 200 років ми з росією воювали тричі. Ці війни були не на життя, а на смерть. На відміну від багатьох західних партнерів, ми на собі відчули, що це таке - протистояння цій величезній східній країні» - зазначив угорський чиновник.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Угорщина відмовилася допомагати у постачаннях західної зброї в Україну, щоб росія не стріляла по території, де проживають закарпатські угорці.

Ще наприкінці березня 2022 року Угорщина, єдина в Європі, заявила про відмову надати Україні свою територію для постачань зброї, апелюючи до того, що «безпека угорського народу є першочерговою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: