В Угорщині проти подальших санкцій щодо росії, але за початок переговорів – Reuters

Читать на русском
В Угорщині заявили, що санкції проти росії шкодять самому Євросоюзу, і настав час перейти до дипломатії.

Угорщина вважає, що Європейський союз має припинити вводити санкції проти росії, а натомість наполягати на припиненні вогню та початку переговорів.

Таку позицію у кулуарах саміту лідерів ЄС озвучив помічник прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, повідомляє Reuters.

Зеленський провів телефонну розмову з Орбаном – деталіЗеленський обговорив із прем'єром Угорщини Орбаном співпрацю у сфері енергетики та запросив до України.

За словами Балаша Орбана, що більше санкцій приймає ЄС, то більше вони шкодять блоку, тоді як росія залишається «неушкодженою». «Зрештою, Європа опиниться на боці тих, хто програв у цій війні, через економічні проблеми. Наша рекомендація полягала б у тому, що ми маємо зупинити процес санкцій», – сказав помічник прем'єра.

«Ми підійшли до моменту, коли розуміємо, що слідували стратегії чотири місяці, у нас є деякі досягнення, але, якщо так триватиме, це погано закінчиться для Європи. Тож треба думати про щось. Переговори, припинення вогню, мир, дипломатія – це наше рішення», – сказав Орбан.

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали, що три країни, включаючи Угорщину, закликали ЄС чітко виступити за припинення вогню в Україні та мирні переговори з росією.

Тим часом у Європарламенті пропонували позбавити Угорщину права голосу в ЄС під час ухвалення рішень, оскільки країна зловживає принципом одностайності країн блоку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: