Лукашенко наказав «взяти під приціл» столиці противників, звинувативши Україну в обстрілі

Читать на русском
Лукашенко заявив, що наказав військовим взяти на приціл центри прийняття рішень противників Мінська.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну в запуску ракет по території його країни та наказав своїм військовим «взяти під приціл» центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

Про це повідомляє білоруське держагентство «БЕЛТА», з посиланням на заяву Лукашенко 2 липня на урочистих зборах з нагоди Дня незалежності.

«Нас провокують. Мушу вам доповісти: три дні тому, може, трохи більше, з території України намагалися завдати удару по військових об'єктах на території Білорусі. Але, слава богу, протиповітряними комплексами «Панцир» вдалося перехопити всі ракети, які були пущені збройними силами України», - заявив він.

Лукашенко заявив, що Білорусь не прагне воювати в УкраїніЗгідно з його словами, українська сторона нібито зацікавлена в тому, щоб виставити росію і Білорусь фашистами.

Як зазначається, Лукашенко також заявив, що наказав військовим взяти під приціл центри прийняття рішень у столицях противників Мінська.

«Хочу попередити «яструбів» і сказати вам відверто: трохи менше місяця тому мною відданий наказ підрозділам збройних сил взяти під приціл, як зараз модно говорити, центри ухвалення рішень у ваших столицях з усіма наслідками, що випливають... Якщо тільки ви посмієте завдати удару, як вони планують, по Гомелю на півдні, по Мозирському нафтопереробному заводу, аеропорту, аеродрому в Лунинці або Бресту, відповідь буде миттєва. Миттєва просто, в одну секунду!», - сказав самопроголошений президент Білорусі.

Також Лукашенко заявив, що у Білорусі є чим відповісти на «агресію проти його країни», вкотре натякнувши на ядерну зброю.

«Чим відповісти, у нас є. І не тільки тим, про що ми говорили нещодавно з президентом росії. Я до цього давно готувався. Пам'ятаєте, я вам казав: «Полонези», ракетне виробництво та інше. Ви повністю перебуваєте під ударом цих ракет. І я не дивитимусь, хто там в офісах чи в палацах сидить. Відповідатимемо жорстко і рішуче!», - підсумував він.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Білорусь не прагне воювати в Україні, оскільки, за його словами, його країні ця війна не потрібна.

Раніше Подоляк висловився щодо існуючих ризиків можливого нападу Білорусі.

Напередодні Зеленський закликав білорусів не воювати за Лукашенка та путіна.

Окрім цього, у Білорусі вирішили продовжити навчання збройних сил на полігонах ще щонайменше на тиждень - до 9 липня.

Також нагадаємо, що міжнародні партнери України та розвідка стверджують, що наразі відсутні ознаки формування ударних угруповань на території Білорусі. Проте залишається загроза провокацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: