«Рейковим» партизанам у Білорусі загрожує смертна кара за допомогу Україні

Читать на русском
У Білорусі судитимуть трьох чоловіків, які пошкодили залізничні колії, щоб призупинити постачання російської зброї в Україну.

У Білорусі судитимуть трьох чоловіків, так званих «рейкових партизанів», які пошкодили залізничні колії, щоб призупинити постачання російської зброї та техніки до Білорусі, а потім до України.

Про це повідомляє Слідчий комітет республіки Білорусь.

Зірвати наступ на Київ допомогли білоруські партизани - Washington PostАтаки були простими, але ефективними і були націлені на щити управління сигналами, які потрібні для функціонування залізниць.

Завершено розслідування кримінальної справи щодо чоловіків, які пошкодили залізничну колію на території Гомельської області. В ніч з 28 лютого на 1 березня вони підпалили релейну шафу з обладнанням, яке є засобом сигналізації на залізниці.

«Рейковими» партизанами виявилися троє чоловіків 29, 33 і 51 року.

«Наслідком встановлено, що злочинні дії фігурантів, у тому числі щодо надання допомоги іноземній організації у заподіянні шкоди національній безпеці Республіки Білорусь – і є зрада Батьківщини – зрада державі», – заявили у Слідчому комітеті.

Чоловікам пред'явлено звинувачення у низці статей Кримінального кодексу Білорусі:

  • ч. 3 ст. 361-1 (участь в екстремістському формуванні);
  • ч. 3 ст. 289 (акт тероризму, вчинений у складі організованої групи, що спричинив тяжкі наслідки, що створюють загрозу загибелі людей та заподіяння їм тілесних ушкоджень);
  • ч.ч. 2,4 ст. 309 (навмисне запобігання шляхам сполучення, що спричинило тяжкі наслідки, а також створило загрозу аварії, аварії та загибелі людей);
  • ч. 1 ст. 356 (зрада державі).

Наразі всі вони перебувають під вартою, їхнє майно заарештовано. За цими статтями чоловікам може загрожувати максимальне покарання у вигляді смертної кари.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі партизани вбили двох високопоставлених російських військових.

А на півдні місцеві партизани все активніше протидіють колаборантам.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: