Білорусь запроваджує безвізовий режим для громадян Польщі

Читать на русском
Поляки зможуть перетинати кордон у пунктах пропуску білорусько-польською ділянкою без візи. Також громадяни Польщі зможуть відвідувати прикордонну зону без перепустки.

Із п'ятниці, 1 липня, Білорусь запроваджує безвізовий режим для громадян Польщі.

Про це повідомляє Державний прикордонний комітет Білорусі.

«З метою підтримки добросусідських відносин главою держави ухвалено рішення щодо запровадження тимчасового безвізового порядку в'їзду для громадян Польщі. Нововведення діятиме з 00 години 1 липня до 31 грудня включно», - сказано в повідомленні.

Де краще – за кордоном чи вдома: українські біженці дали оцінку різним сферам життяУкраїнські біженці, перебуваючи за кордоном, найбільше оцінили український графік роботи магазинів, діджиталізацію послуг та співвідношення ціни та якості у сфері краси. Докладніше – на інфографіках.

Поляки зможуть перетинати кордон у пунктах пропуску білорусько-польською ділянкою без візи. Також громадяни Польщі зможуть відвідувати прикордонну зону без перепустки. При в'їзді до Білорусі досить усно повідомити співробітникові органів прикордонної служби про намір відвідати прикордонну зону із зазначенням населених пунктів та мету їхнього візиту.

Зазначається, що для безвізового в'їзду до Білорусі потрібно буде пред'явити дійсний документ для виїзду за кордон, зелену картку (при прямуванні на автомобілі) та мати при собі медичну страховку.

Нагадаємо, у Польщі через п'ять місяців завершилося будівництво паркану на кордоні з Білоруссю заввишки п'ять метрів.

Зазначимо, що з липня цього року Польща скасовує безкоштовний проїзд польськими потягами для українських біженців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: