Україна наразі не бачить загрози нападу військ Білорусі – Данілов

Читать на русском
Станом на 17 червня Україна не бачить загрози нападу з території Білорусі. Наразі у них немає достатньої кількості сил і засобів для такого наступу.
Українська правда

Станом на 17 червня Україна не бачить загрози нападу з території Білорусі. Наразі у них немає достатньої кількості сил і засобів для такого наступу.

Про це заявив Секретар РНБО Олексій Данілов, передає Радіо НВ.

«Ми знаємо про ті засоби ураження, які на сьогодні там сконцентровані. Це питання знаходиться під постійним контролем президента. Все, що відбувається на території Білорусі, ми сьогодні розуміємо», – зазначив він.

Українська розвідка уважно стежить за всіма процесами на території Білорусі. Сьогодні немає таких загроз, тому що у них немає достатньої кількості сил і засобів для контрнаступу на Україну. Концентрація російських військ, як була на 24 лютого, сьогодні в Білорусі відсутня.

«Коли ми кажемо «готові чи не готові», треба розуміти, що це війська. Якщо вони будуть підняті по тій чи іншій тривозі, вони можуть робити ті чи інші речі. Ми на сьогодні не бачимо, що там є спроможності», – додав Данілов.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко заявив, що Польща нібито «має наміри щодо Західної України». За його словами, Білорусі доведеться на це «реагувати».

Днями президент Володимир Зеленський провів засідання щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив перевірити готовність у чотирьох областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: