Створення Союзної держави та «Іскандери» для Білорусі: головні тези зустрічі путіна та Лукашенка

Читать на русском
Лукашенко заявив путіну, що ізоляція Литвою Калінінграда – фактично оголошення війни. Також росія та Білорусь дійшли згоди щодо створення Союзної держави між країнами.
фото: росЗМІ

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко та президент країни-агресора володимир путін у суботу, 26 червня, проводять переговори у Костянтинівському Палаці у Петербурзі.

Про це повідомляють російські прокремлівські ЗМІ.

Як зазначається, Лукашенко заявив, що в Європі американці зберігають 200 ядерних тактичних боєзапасів у 6 країнах-членах Альянсу. Для їх застосування підготовлено 257 літаків.

Також Лукашенко попросив путіна допомогти із дзеркальною відповіддю НАТО на польоти авіації з ядерною зброєю біля кордонів Білорусі.

Арестович припустив, чи нападе Білорусь на УкраїнуВступ Білорусі у війну автоматично призведе до серйозної ескалації конфлікту загалом. При цьому осторонь не залишаться Польща і Литва

Водночас, Самопроголошений президент Білорусі сказав, що Заходу не слід перекладати на Білорусь та росію відповідальність за проблеми з постачанням зерна.

При цьому, путін заявив, що росія передасть Білорусії комплекси «Іскандер М», які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети. Причому як у звичайному, так і в ядерному виконанні.

«Ми протягом найближчих кількох місяців передамо Білорусі комплекси Іскандер М, які можуть застосовувати балістичні та крилаті ракети. Причому, як у звичайному, так і в ядерному виконанні», - заявив президент країни-агресора.

Також путін запропонував Лукашенку дообладнати літаки СУ-25, які знаходяться на озброєнні армії Білорусі, на авіаційних заводах росії та розпочати підготовку льотного складу.

Зазначається, що невизнаний президент Білорусі заявив путіну, що ізоляція Литвою Калінінграда – фактично оголошення війни.

«Нас дуже напружує та ситуація і та політика, яку проводять наші сусіди. Ви в загальних рисах знаєте: це керівництво Польщі й керівництво Литви. Політика на конфронтацію.. І вам їх вистачає, особливо в Україні. Останнім часом найманців найбільше з Польщі. Я не розумію, навіщо їм потрібна ця конфронтація. Але ясно, що за спиною стоять і підштовхують тощо. Але політика огидна, поведінка – агресивна. Те саме з Литвою. Наростає потік інформації про їхніх замисле призупинити транзит із росії через Білорусь до Калінінграда, ізолювати Калінінград. Ну слухайте, це суголосно з оголошенням війни! Це ж неприпустимо подібні речі в сучасних умовах», - сказав він.

Президент Литви прокоментував блокування калінінградського транзиту: «Щоб санкції були болючими»Науседа обговорив питання транзиту з головою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн і зазначив, що Литва не піде на поступки росії.

Згідно з його словами, він сподівається на жорстку і дзеркальну відповідь росії на ці «ворожі дії» Литви.

Наостанок президент держави-агресора заявив, що всі питання щодо Союзної держави з Білоруссю вже узгоджені.

«Звичайно, у полі нашого зору залишаються питання, пов'язані з будівництвом Союзної держави. Тут у нас практично між профільними відомствами все узгоджено», - заявив путін.

За його словами, зараз залишається лише реалізувати всі поставлені цілі щодо створення союзу.

Нагадаємо, що росія спробує втягнути Білорусь у війну проти України за допомогою провокацій щодо інфраструктурних об'єктів та цивільного населення, зокрема у місті Мозир. Туди під виглядом цивільних вже прибули диверсійні групи, до складу яких входять співробітники ГРУ росії та найманці приватних військових компаній.

Раніше Лукашенко заявив, що Білорусі «доведеться реагувати на націлювання Польщі на Західну Україну».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: