Лукашенко заявив, що Білорусь не прагне воювати в Україні

Читать на русском
Згідно з його словами, українська сторона нібито зацікавлена в тому, щоб виставити росію і Білорусь фашистами.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко не прагне воювати в Україні, оскільки, за його словами, його країні ця війна не потрібна.

Про це повідомляє білоруське видання «БЕЛТА».

Як заявив лідер білоруського режиму на зборах з нагоди Дня незалежності, його країну нібито намагаються втягнути у війну в Україні.

«Мета одна - одним махом розібратися і з росією, і з Білоруссю. Вони нібито переживають, заявляють з України, що не хотіли б, щоб білоруські війська вторглися через північний кордон в Україну. Та не слухайте їх! Вони були б раді, я це знаю точно, якби ми туди увійшли», - зазначив він.

Створення Союзної держави та «Іскандери» для Білорусі: головні тези зустрічі путіна та ЛукашенкаЛукашенко заявив путіну, що ізоляція Литвою Калінінграда – фактично оголошення війни. Також росія та Білорусь дійшли згоди щодо створення Союзної держави між країнами.

Згідно з його словами, українська сторона нібито зацікавлена в тому, щоб «виставити росію і Білорусь фашистами».

«Ще раз повторюю вам те, що говорив рік і більше тому: ми не прагнемо воювати в Україні. Нам ця війна абсолютно не потрібна», - додав Лукашенко.

Нагадаємо, що Подоляк висловився щодо існуючих ризиків можливого нападу Білорусі.

Раніше Зеленський закликав білорусів не воювати за Лукашенка та путіна.

Окрім цього, у Білорусі вирішили продовжити навчання збройних сил на полігонах ще щонайменше на тиждень - до 9 липня.

Також нагадаємо, що міжнародні партнери України та розвідка стверджують, що наразі відсутні ознаки формування ударних угруповань на території Білорусі. Проте залишається загроза провокацій.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: