Лукашенко хоче повоювати за Західну Україну

Читать на русском
Лукашенко вперше чітко позначив інтерес, який у Білорусі є у війні росії проти України; Мінську дуже хочеться забрати західні регіони України
Олександр ЛукашенкоReuters

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче забрати Західну Україну. 10 червня він заявив, що білоруським військам доведеться вторгнутися на захід України, щоб ці регіони нібито не забрали західні країни.

Про це повідомляє портал Zerkalo.io.

Лукашенко вважає, що Білорусь для Заходу - це геополітичний об'єкт тиску. Щоправда, жодних доказів він так і не навів, окрім голослівних тверджень.

Самогубство: у Зеленського прокоментували загрозу нападу Білорусі на УкраїнуБілорусь може хіба що застосувати ракети проти України, але в цьому випадку на Лукашенка чекає швидкий кінець його диктаторської кар'єри

«Вони досі не пішли від мети вирівняти фронт, щоб він проходив: Смоленськ-Псков, Смоленськ-Брянськ-Курськ і туди до Ростова. Їм треба вирівняти фронт. А ми, тисячу майже кілометрів, балкон цей, його треба зрізати» - заявив він.

При цьому Лукашенко вперше чітко позначив інтерес, який у Білорусі є у війні росії проти України; Мінську дуже хочеться забрати західні регіони України, але реалізувати ці «хотілки» поки немає ані хоробрості, ані сил.

«Зайдуть вони з України Західної або ще звідкись. Ще, може, за Західну Україну доведеться воювати, щоб не відрубали. Тому що це для нас смерті подібно, не тільки для українців. Страшні процеси відбуваються навколо» - заявив Лукашенко.

Нагадаємо, починаючи з 7 червня, Збройні сили Білорусі приступили до тренувань з переходу з мирного на воєнний час. Це відбувається в рамках занять з бойової готовності.

Україна стежить за білоруським напрямком і усвідомлює загрозу з того боку, оскільки недалеко від кордону розташовані російські «Іскандери».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: