Лукашенко заявив, що Білорусі «доведеться реагувати на націлювання Польщі на Західну Україну»

Читать на русском
Лукашенко знову заявив, що Польща нібито має намір захопити Західну Україну. За словами диктатора, Білорусь на це реагуватиме.

Диктатор Олександр Лукашенко знову заявив, що Польща нібито «має наміри щодо Західної України». За його словами, Білорусі доведеться на це «реагувати».

Про це повідомляє Белта.

«Тут нам доведеться реагувати. Тому що ми не можемо допустити, щоб нас взагалі поляки оточили. Це найнебезпечніший варіант. І я колись сказав: ще українці нас попросять із росіянами, щоб ми їм допомогли зберегти цілісність. Щоб не відтяпали», – заявив Лукашенко.

Самогубство: у Зеленського прокоментували загрозу нападу Білорусі на УкраїнуБілорусь може хіба що застосувати ракети проти України, але в цьому випадку на Лукашенка чекає швидкий кінець його диктаторської кар'єри

«Ми це бачимо. Тому мені доводиться і на Заході тримати збройні сили напоготові, і на півдні. Десять підрозділів збудував уздовж кордону за спиною у прикордонників, щоби не влізли до Білорусі. А такі думки були», – додав він.

Білоруський диктатор також вважає, що росія віддана переговорному процесу, а Україну від діалогу «відмовили американці та англійці».

Крім того, Лукашенко запевнив, що путін не просив його допомогти у війні з Україною: «Ніколи путін мене не просив: давай, зайди, там когось замочи в Україні та інше. А ось вони (Захід) нас штовхають у цей конфлікт, щоб розібратися і з росією, і з Білоруссю і побудувати фронт – лінію від Пітера до Ростова».

Нагадаємо, що російська пропаганда активно розповсюджує фейки, що Польща нібито має намір захопити західну частину України. Олександр Лукашенко вже раніше висловлював бажання «повоювати» за Західну Україну.

Днями президент Володимир Зеленський провів засідання щодо можливої загрози нового вторгнення з боку Білорусі, на якому доручив перевірити готовність у чотирьох областях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: