Кожен п'ятий ліквідований російський окупант виявляється офіцером – ЗМІ

Читать на русском
При цьому дані стосуються тільки тих цифр, які публічно визнає російське міністерство оборони. Реальні дані, швидше за все, куди вище
Ілюстративне фотоFacebook

П'яту частину російських окупантів, чию ліквідацію в Україні визнає россійське міністерство оборони, складають офіцери. Таким чином, кожен п'ятий знищений Збройними силами російський окупант - офіцер.

Про це повідомляє російське видання Медіазону.

Видання проаналізувало матеріал, який знаходиться у вільному доступі - повідомлення родичів, повідомлення влади, публікації в медіа. Згідно з результатами аналізу, з 24 лютого по 20 травня в результаті вторгнення в Україну було ліквідовано 2622 російських окупанти. З них 491 ліквідований окупант належить до офіцерського складу. З цієї кількості чверть - старший офіцерський склад (майори, підполковники, полковники).

Мобілізадниця. Колонка Леоніда ШвецяМасова мобілізація означатиме визнання війни війною, а недопущення війни – це один із наріжних каменів кремлівської пропаганди. Адже зараз в Україні російські війська проводять як би антивоєнну спецоперацію.

Крім того, у війні масово гинуть російські генерали. Але офіційно визнали в росії тільки загибель двох генералів - генерал-майора 41-ї армії Андрія Суховецького та генерал-майора 8-ї армії Володимира Фролова.

У розрізі територій, куди найчастіше приходять похоронки на окупантів, найбільше загинуло уродженців Дагестану, Бурятії та Волгоградської області росії. Середня зарплата в цих областях значно нижче медіанної по росії в цілому.

Крім усього вищевказаного, великих втрат зазнали війська, які традиційно вважаються елітними та найбільш боєздатними - це спецназ всіх рівнів, повітряно-десантні війська і морська піхота. Відновлення боєздатності цих з'єднань хоча б до довоєнного рівня займе чимало часу.

Відчуття катастрофи: як Володимир Путін шкодить власному військуДії Володимира Путіна призводять до провалів російської армії в Україні. Чому – в авторській колонці Дениса Поповича.

Видання окремо зазначає, що цифра у 2622 убитих російських військових явно не відображає реальний рівень російських втрат в Україні. Крім цього, достеменно невідома кількість російських окупантів, які потрапили в полон, або пропали безвісти.

Нагадаємо, станом на 20 травня за даними Генштабу ЗСУ російська армія втратила орієнтовно 28 700 військовослужбовців в ході війни в Україні. За останню добу було ліквідовано близько 200 окупантів, найбільше на Бахмутському напрямку.

Раніше ЗМІ писали, що США надали Україні розвіддані про російські підрозділи, що дозволило в ході війни знайти та знищити кілька російських генералів. Зазначимо, що українські військові заявляють про ліквідацію не менше, ніж десяти російських генералів різних рівнів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: