Американська розвідка допомогла Україні знищити кількох російських генералів – NYT

Читать на русском
США в режимі реального часу передають Україні розвідувальні дані про становище на полі бою. Завдяки цьому вдалося знищити кількох російських генералів.

США надали Україні розвіддані про російські підрозділи, що дозволило під час війни знайти та знищити кілька російських генералів.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлених американських чиновників.

Українські офіційні особи заявляли, що знищено близько 12 генералів рф.

США надають Україні розвідувальну інформацію про поле бою у режимі реального часу. За словами офіційних осіб, інформація також включає очікувані пересування російських військ.

При цьому чиновники відмовилися уточнити, скільки генералів було вбито за допомоги США.

Видання пише, що Штати зосередилися на наданні інформації про місцезнаходження та інші подробиці мобільного штабу російської армії. Українські офіційні особи об'єднали цю географічну інформацію зі своєю власною розвідкою, включно з перехопленими повідомленнями.

Начальник генштабу рф Герасимов був в Ізюмі, але поїхав до атаки українських військових – NYTВалерій Герасимов справді був у Ізюмі. Але встиг поїхати до того, як українські військові атакували командний пункт.

NYT зазначається, що адміністрація Байдена прагне зберегти в секреті більшу частину розвідувальних даних з поля бою, побоюючись, що росія сприйме це як ескалацію конфлікту.

Для збору інформації протягом усієї війни спецслужби США використовували різні джерела, зокрема секретні та комерційні супутники, для відстеження пересування російських військ.

При цьому, за словами офіційних осіб, Штати мають внутрішнє вето на надання розвідданих про найвищих російських лідерів. Наприклад, таких, як начальник генштабу Валерій Герасимов.

Але офіційні особи визнали, що американська розвідка відіграла вирішальну роль у загибелі інших генералів.

Як пише видання, російська військова тактика зробила вразливими старших генералів. Централізована командна ієрархія «згори донизу» дає право приймати рішення лише вищим рівням — порівняно з більш децентралізованою американською структурою, яка віддає багато рішень на полі бою старшому рядовому персоналу та молодшим офіцерам — змушуючи російських генералів здійснювати ризиковані поїздки на передову для вирішення логістичних та операційних питань.

Нагадаємо, американські ЗМІ вже не раз писали про роль розвідки у війні України та росії. Зокрема, NBC News з посиланням на колишніх і нинішніх офіційних осіб повідомляло, що США після вторгнення росії передали Україні докладну розвідувальну інформацію про те, куди рф планує завдати ударів. Завдяки цьому Україна змогла вчасно відвести засоби ППО та літаки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: